Biografie

Geboren in Usquert, een klein dorpje boven de stad Groningen. Altijd al creatief op gebied van schilderen en tekenen.  De schilderijen waren vooral abstract en bewerkt met acrylverf. Ik heb mezelf alles aangeleerd door steeds maar weer nieuwe dingen te proberen en te testen.

Sinds een aantal jaren heb ik me verschillende materialen zoals epoxy en alcoholinkt, eigen gemaakt.  Door met verschillende technieken te werken, krijg je de prachtigste designs omdat je ook elke kleur kan combineren. De viscositeit van de verschillende vloeistoffen wordt gebruikt om elkaar aan te trekken, of elkaar af te stoten in een vloeiende beweging van veranderende patronen.

Er kan veel kleur worden gebruikt, of maar twee of drie kleuren. Iedere keer sta ik weer versteld van de prachtige kleuren en vormen. Je wordt er blij van, maar je kunt ook een design hebben waar je de rust in ziet. Sinds kort fotografeer ik mijn doeken, en maak er ook close-ups van. De resulterende micro beelden lijken rechtstreeks gerelateerd aan patronen in de natuurlijke wereld. Om mijn designs namen te geven in plaats van nummers vind ik veel persoonlijker. Ik bestudeer het design een tijdje en dan volg ik meestal mijn eerste ingeving. Heel soms pas ik het aan, wanneer een goede vriendin een passender naam voor het design weet te geven.

Bij het kiezen van de designs voor mijn collectie bij Werkaandemuur  selecteer ik composities van de micro beelden. Regelmatig komen er nieuwe designs bij, dus er is volop keuze.

Ook maak ik sinds een paar jaar prachtige kunstwerken met epoxy en alcoholinkt. Hierin geef ik ook workshops.

Ik haal heel veel voldoening uit mijn workshops met alcoholinkt en epoxy. Het is prachtig om te zien hoe de mensen enthousiast worden om zelf ook kunst te gaan maken.

Heeft u speciale wensen? Neem dan contact met ons op.