Joke Gorter

Biografie

Geboren in Usquert, een klein dorpje boven de stad Groningen. Altijd al creatief op gebied van keramiek en schilderen.  De schilderijen waren vooral abstract en geschilderd met acrylverf.

Sinds een aantal jaren heb ik me verschillende technieken eigen gemaakt. Met deze technieken krijg je de prachtigste designs omdat je ook elke kleur kan combineren. De viscositeit van de acrylverf en de verschillende vloeistoffen wordt gebruikt om elkaar aan te trekken, of elkaar af te stoten in een vloeiende beweging van veranderende patronen.

Er kan veel kleur worden gebruikt, of maar twee of drie kleuren. Iedere keer sta ik weer versteld van de prachtige kleuren en vormen. Je wordt er blij van, maar je kunt ook een design hebben waar je de rust in ziet. Sinds kort fotografeer ik mijn doeken, en maak er ook close-ups van. De resulterende micro beelden lijken rechtstreeks gerelateerd aan patronen in de natuurlijke wereld. Om mijn designs namen te geven in plaats van nummers vind ik veel persoonlijker. Ik bestudeer het design een tijdje en dan volg ik meestal mijn eerste ingeving. Heel soms pas ik het aan, wanneer een goede vriendin een passender naam voor het design weet te geven.

Bij het kiezen van de designs voor mijn collectie bij Werkaandemuur  selecteer ik composities van de micro beelden. Regelmatig komen er nieuwe designs bij, dus er is volop keuze.

Ook maak ik sinds kort prachtige kunstwerken met epoxy en pigmenten. Ik giet dit op een kaarsen plateau, mdf of een borrelplank. Het zijn kunstwerken alleen bestaand uit epoxy met pigmenten en mineralen. Deze kunstwerken worden nog op de website geplaatst.

Sinds kort geef ik ook workshops met alcoholinkt.  Inkt gedraagt zich weer heel anders dan acrylverf en epoxy.  Ook met inkt kun je prachtige creaties maken.

Heeft u speciale wensen? Neem dan contact met ons op.